Psykoterapeut

At søge hjælp hos en psykolog eller psykoterapeut…

Det at tage imod hjælp, er første skridt på din vej til at få det bedre og jeg ved det kan være svært at tage dette skridt.

Det er helt almindeligt for os alle at have svære perioder i livet, så DU ER IKKE ALENE.

Måske er der helt konkrete udfordringer, du ønsker hjælp til eller måske ved du ikke rigtig hvad det handler om andet end at du mistrives… Uanset hvad er det helt normalt. Uanset om du vælger en psykoterapeut som mig eller en psykolog finder den der skal hjælpe dig sammen med dig ind til hvad der skal arbejdes med.

Sikkert er – uanset hvad din udfordring er, er der hjælp at hente.

Allerede efter 1-2 samtaler vil du føle dig bedre tilpas. Fordi det hjælper at tale om det der er svært og få øje på at det svære handler om dele af dit liv – ikke hele dit liv.

Det kan være forskellige ting der udfordrer os, men som oftest er der andre der kæmper med lignende udfordringer, det betyder både at du ikke er alene med disse udfordringer og derfor har erfarne psykologer og psykoterapeuter hjulpet andre med lignende udfordringer og kan derfor hjælpe dig på en god og effektiv måde der passer lige til netop dig.

Måske vækker nogle af følgende sætninger genklang i dig:

 • Jeg tvivler ofte på om jeg er god nok – det er vigtigt, at andre kan lide mig.
 • Jeg lader andres behov komme før mine egne.
 • Jeg har svært ved at sætte grænser og sige fra – jeg frygter at andre bliver sure.
 • Jeg har svært ved at tale om mine følelser/behov – Jeg er bange for at blive afvist eller misforstået.
 • Jeg gør til tider ting, jeg ikke burde – også selvom det påvirker mine relationer.
 • Jeg føler mig forkert, hvis jeg er usikker eller ked af det.
 • Jeg oplever kun at jeg er noget værd, hvis jeg er dygtig og bidrager.
 • Jeg er konfliktsky, og gør alt for at undgå konfrontationer.
 • Jeg føler mig ofte ved siden af mig selv/ude af kontakt med mig selv eller andre.

Psykoterapeut eller psykolog?

Det er en del af livet for alle at gå igennem kriser, sorg og udfordringer. Hvis du lige nu er udfordret, har du måske brug for at få hjælp hos en psykoterapeut eller en psykolog.

Ofte kan vi føle det som et nederlag at skulle søge professionel hjælp. Vi har ofte en stærk trang til at klare os selv… På andre områder oplever vi det naturligt at tage imod hjælp, vi går til læge, tandlæge, fysioterapeut mv. På samme måde kan du få hjælp til at håndtere livets udfordringer og du vil opdage at det gør dig stærkere og mere livsglad fremfor at du skal gå vejen alene.

Du kan få hjælp til at se og styrke dine ressourcer og hjælpes til at få et nyt og større perspektiv, på det du oplever.

Hjælpen du vil få tilbudt både ved en psykolog eller mig er via samtaler. Herudover foregår det med forskellige terapeutiske redskaber og øvelser. Kroppen husker og årsagen til vores udfordringer ligger ofte ”gemt” i kroppen derfor er det afgørende for at skabe varig forandring at mærke sansningerne og følelserne i kroppen.

Efter et forløb vil du opleve at være stærkere ved at stå ved den du er. Du ved hvad du indeholder og at livets udfordringer styrker dig og har gjort dig til den du er fordi du har fået hjælp til at se dig selv i et større perspektiv. Du vil ligeledes få øvelser og konkrete redskaber til at håndtere dig selv og dine følelser også ift. livets udfordringer.  

Du besidder allerede det der skal til, for at få det bedre… 

Når vi har det dårligt, er vores tanker næsten hele tiden optaget af problemet. Som psykoterapeut/psykolog hjælpes du med at genkende disse negative tankemønstre og får redskaber til at bryde dem. Du vil få støtte til at se dine ressourcer og få øje på, at der også er rigtig meget, du kan og som fungerer for dig, selv om du er udfordret.
Det kan giver dig øget ro og energi, og hermed håb og øget motivation til at tage ansvar for at forandret, dét der er svært.

Tryghed er afgørende.

Uanset om du søger hjælp hos en psykolog eller mig som psykoterapeut er det en forudsætning for et godt forløb, at du føler dig fuldstændig tryg. Derfor er det for mig vigtigt, at du mødes lige præcis dér hvor du er. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Det er, som det er, lige nu og her.

Om du vælger en psykolog eller psykoterapeut er op til dig. Hvad forskellene er kan du læse mere om her: Psykoterapeut vs. Psykolog og psykiater Psykoterapeutforeneingen – Link https://psykoterapeutforeningen.dk/om-psykoterapi-2/psykoterapeut-vs-psykolog-og-psykiater/

Hvis du ikke føler dig tryg ved din behandler ved din psykolog eller psykoterapeut så tal om det i terapien. De følelser du oplever, kan være en del af dine udfordringer. Er du dog ikke tilfreds med dit forløb så skift.

Nogle fordele jeg kan tilbyde:

 • Jeg kan tilbyde lavere priser fordi jeg ikke er bundet af faste prisfastsættelser som psykologerne er.
 • Lavere pris kan muligvis give dig mulighed for flere samtaler.
 • Du kan få en tid efter arbejdstid, og evt. en aften tid, hvis det passer bedst for dig.
 • Samtalen er 60 min, hvor standardtiden hos psykologer ofte er 50 min fordi de er bundet af en overenskomst hvis de skal modtage tilskud fra kommunen.
 • Jeg har ofte kortere ventetid.

Hvis du har en lægehenvisning, hjælper jeg dig gerne. Som psykoterapeut kan jeg ikke hente din henvisning ned – men jeg kan give dig rabat. Hvis du har en lægehenvisning, giver jeg dig 200 kr. rabat, hvorved du kan få de første 5 sessioner hos mig for 500 kr. pr session.

MBL - Traume, psykoterapi & TRE
v/Malene B. Lyck

CVR 42480169

Frydendal 6
6200 Aabenraa