KENSHÕ breathwork

KENSHÕ BREATHWORK - ÅNDEDRÆT OG TRAUMETERAPI

KENSHÕ BREATHWORK – ÅNDEDRÆT OG TRAUMETERAPI

Kroppen husker alt det vores bevidsthed har glemt. Selvom vi kan have fortrængt de oplevelser, chok og traumer vi kan have været udsat for igennem tiden, vil det sætte sig i kroppen som spændinger.  Derfor er kropsterapi så virksomt. Jeg tilbyder forskellige kropsterapeutiske tilgange og som noget nyt nu også Breathwork / åndedrætsterapi.

Kroppen og vores måde at trække vejret på ”sladrer” om vores velbefindende og trivsel. Vi kan lære at lytte og ændre gamle mønstre og spændinger.

ÅNDEDRÆTTET SOM REDSKAB

Åndedrættet er din kilde til energi, trivsel og præstation. At anvende åndedrættet bevidst i kropsterapi skænker os nøglen til vores indre og har potentialet til at skabe dyb og varig forløsning.

Behandling hos mig kan hjælper dig med at komme i kontakt med den stress og de traumer der ligger gemt i kroppen, så du kan få forløst og sluppet både fysiske og følelsesmæssige blokeringer i din krop.

Denne behandling er for dig der ønsker at komme fra hovedet og ned i kroppen. For dig der måske har en stresset krop, har tankemylder, angst, og for dig der har brug for at blive mere forbundet med dig selv igen.

Åndedrættet hjælper dig i dyb kontakt til dit indre.

OM ÅNDEDRÆTTET

Åndedrættet er grundlaget for livet. Den mest fundamentale del af vores eksistens. Åndedrættets funktion er at hjælpe kroppen med at modtage ilt og udskille kuldioxid.  Vi kontrollerer ubevidst vores følelser via åndedrættet og samtidig mindskes både stress og angst.

Åndedrættet har derfor en stor indflydelse på vores helbred både fysisk og følelsesmæssigt. Et styrket åndedræt kan hjælpe os til en forbedret præstation.

Ved at arbejde med åndedrættet øges kontakten til dig selv, din krop, dine følelser og skaber en følelse af øget indre ro og fred.

BALANCER NERVESYSTEMET MED ÅNDEDRÆTTET

Vi kan regulere stress via åndedrættet. Vi kender alle til op og nedture, det er en del af livet. Når vi har en presset hverdag, udfordringer i privatlivet eller kommer ud for svære perioder i livet påvirker det vores åndedræt.

Åndedrættet kan reagere ved at stivne, blive låst, mere overfladisk eller vi kan hyperventilere… Med tiden skaber dette åndedrætsmønstre, spændinger i kroppen som er medvirkende til at vi undertrykker vores følelser og os selv.

Et dybere åndedræt styrker flere funktioner. Det påvirker diafragma, den store åndedrætsmuskel, som masserer organerne i kroppen bedre. Kroppen afspændes og de fastlåste følelser, stress spændinger og traumer kan gradvist få mulighed for at dukker op til overfladen så de kan blive forløst. Nervesystemet påvirkes af det dybe åndedræt så kroppen afspænder og falder til ro.

 

HVORDAN FOREGÅR EN BREATHWORK SESSION

Vi starter med en kort samtale om hvad du ønsker med Breathwork sessionen. Jeg vælger forskellige måder at forberede din krop på, som eksempel bevægelse til musik, let massage eller åndedrætsøvelser helt afhængig af hvad jeg vurderer du har brug for, naturligvis i overensstemmelse med dig.  Før jeg påbegynder guidning af din vejrtrækning, tuner vi ind på hinanden og os selv via en kort meditation.

Under sessionen er du fuldt påklædt, kom gerne i tøj der giver dig god bevægelsesfrihed.

Jeg guider dig til at trække vejret gennem munden så du kan få adgang til de fortrængte sider af dig selv, så de kan blive bragt op i din bevidsthed. Hjernen får en pause under den guidede vejrtrækning. Din krop får herved lov til at komme til orde. Via åndedrættet og konstant bevægelse bliver du guidet ned i kroppen og der bliver skabt mulighed for kontakt til spændinger, undertrykte følelser og gemte minder i kroppen.

Under Breathwork sessionen frigives der endorfiner (hormoner, som dannes i hjernen og blandt andet nedregulerer følelsen af smerte og giver en følelse af eufori/lykke). Dette er medvirkende til at give ro i hovedet og dine følelser mulighed for at komme op til overfladen så de kan blive forløst.

Under processen er det muligt at opleve forskellige kropslige fornemmelser, såsom varme, kulde, sitren, ubehag, gråd, grin og lyde. Det er er tegn på, at energien aktiveres i dit system og der sker en forløsning.

Hvis du også har arbejdet med TRE® (spændings- og traumeforløsende øvelser) vil du genkende sitren i kroppen som det der sker der hvor kroppen slipper fastlåst energi ved at sitre (neurogen tremor) eller du kan få bindevævsstræk i kroppen.

En KENSHÕ Breathwork session er hos mig en kropsterapi session med en kraftfuld åndedrætsteknik. Her er det muligt at komme helt ind i kroppen ved hjælp af en meget fokuseret og dyb vejrtrækning.

Åndedræts sessionen arbejder på et dybt plan og her er der potentiale for at man kan komme i dyb kontakt med følelser og forsvarsmønstre.

Hvilken effekt kan opnås ved KENSHŌ traumeorienteret Breathwork?

  • Traume forløsning
  • Kan nedsætte angst
  • Godt mod stress
  • Kan reducere blodtryk
  • Forøger energiniveau
  • Styrker immunforsvar
  • Forbedrer søvn
  • Kan nedsætte smerter i kroppen
  • Kan forbedre fordøjelse
  • Kan reducere depression, sorg og vrede

Breathwork / åndedrætsterapi kan opleves forskelligt fra person til person og du kan også opleve at dine sessioner adskiller sig fra gang til gang.  Hvor meget der sker under selve sessionen, afhænger af hvor dybt vi kan komme ned i kroppen med åndedrættet og hvad du er klar til at komme i kontakt med.

Jeg støtter dig i hele processen med omsorg og nærhed.

Jeg anbefaler minimum 4 sessioner.

Selve sessionen varer alt i alt ca. 90 minutter inklusive opstarts samtale og integration efter sessionen.

 

KONTRAINDIKATIONER

Ved en Breathwork session arbejdes der som i en TRE session med nervesystemet derfor er det VIGTIGT at være opmærksom på evt. sygdomme, skader, diagnoser, medicin m.m. Metoden må derfor heller ikke ses som en erstatning for terapeutisk eller medicinsk behandling for de personer der har fysiske, følelsesmæssige eller psykiske tilstande der kræver dette.

 

Har du spørgsmål eller er du i tvivl om KENSHŌ traumeorienteret Breathwork er en hensigtsmæssig behandling for dig så kontakt mig ift. en uforpligtende samtale eller send en mail.